„Gyvoji poezija“ skambėjo „Teatriuko“ aktorių lūpomis

  • Paskelbta: 2024-05-06
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 30 dienomis Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos lankytojus linksmino teatro vaikams „Teatriukas“ aktoriai. Profesionalių nepriklausomų aktorių trupės nariai – Dalia Mikoliūnaitė, Žilvinas Ramanauskas ir Gediminas Žilys atliko literatūros, muzikos ir teatro žaidimą-spektaklį „Vaikų kambarys“, pagal poetės ir dramaturgės Violetos Palčinskaitės gražiausių eilėraščių, tuo pačiu pavadinimu, rinktinės kūrinius.

Pasirodymo metu aktoriai kartu su vaikais – Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos antrųjų klasių mokiniais – įtraukdami dalyvius į veiklą, kvietė paspėlioti kokie gi buvo jų vaikystės kambariai, kas juose gyveno, su kuo jie žaisdavo. Iš ko galima susikurti pasakos namus, pro kurių spalvotą langelį gali stebėti stebuklingą vaikišką pasaulį.

Salėje pasirodė trys pilki, bet ne pikti vilkai, puškavo burbuliavo virdulys, augo pomidoras. Dalyviai stebėdami ir patys dalyvaudami spektaklio žaidimuose pamatė ir patyrė kaip linksmai galima leisti laisvalaikį su draugais lauke ir kambaryje. Susipažino su lietuvių poetės ir dramaturgės Violetos Palčinskaitės gražiausių eilėraščių rinktinės 2020 m. išleistos jau ketvirtą kartą (pirmas leidimas 2013 m.) kūriniais.

Šis muzikinis literatūros ir teatro žaidimas palietė ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų žiūrovų – tėvelių bei Žmonių su negalia sąjungos Zarasų skyriaus programos „Socialinės reabilitacijos asmenims su negalia bendruomenėje paslaugos“ dalyvių širdis.

Teatro „Teatriukas“ žaidimas-spektaklis „Vaikų kambarys“ yra projekto „Žalia šviesa poezijai“ dalis, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Zarasų rajono savivaldybė.

Autorius:
Zina Černovienė

Nuotraukos:
Inesos Dumbravienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas