Saugaus eismo konkursas "Šviesoforas"

  • Paskelbta: 2024-05-27
  • Kategorija: Renginiai

Zarasų „Santarvės“ pradinėje mokykloje gegužės 24 d. įvyko jau tradiciniu tapęs saugaus eismo konkursas „Šviesoforas“.

Konkurso tikslas – ugdyti mokinių saugaus elgesio įgūdžius, mokyti vaikus saugiai elgtis gatvėje ir kelyje, skatinti atsakingą jų elgesį. Konkurse dalyvavo trylika I - IV kl. mokinių komandų. Renginio pagrindiniai pagalbininkai buvo Zarasų PK pareigūnai ir rėmėjai – Šaulių Sąjungos Zarasų skyriaus šauliai. Jie vertino praktinius mokinių gebėjimus einant per pėsčiųjų perėją ir nereguliuojamoje sankryžoje. Teorines dalyvių žinias vertinti padėjo Zarasų „Ąžuolo“ II b klasės gimnazistai: Tautvydas, Danielius, Gabrielis, Edgaras, Ivoris ir Mantas.  

Be praktinių gebėjimų gatvėje, mokiniai demonstravo žinias atsakinėdami į klausimus iš saugaus eismo taisyklių, atlikdami užduotis maketuose ir atpažindami kelio ženklus. 

Už atsakingą pasiruošimą ir  pademonstruotas puikias žinias visoms komandoms buvo įteikti Zarasų ŠPT Padėkos raštai ir linksmi atšvaitai. Daugiausiai taškų surinko 1c kl., 2c kl., 3b kl. ir 4b kl. komandos ir joms buvo  įteiktos Zarasų PK dovanėlės. 

Dėkojame  konkurso vertinimo komisijos narėms: Zarasų ŠPT metodininkei Jolantai, mokyklos soc. pedagogei Marianai, logopedei Daliai. Už mokinių saugumą konkurso metu dėkojame mokytojo padėjėjoms: Jolantai, Viktorijai ir Irinai. 

Saugaus eismo žinios integruotos į ugdymo turinio pamokas. Keliaudami mieste  kartu su mokytoja vaikai praktiškai įtvirtina įgytas žinias. Dėkojame visoms pradinių klasių mokytojams už rūpestį skiepijant saugaus elgesio įgūdžius. Labai svarbus ir tėvelių saugaus elgesio pavyzdys. Tad tik visų mūsų atsakomybės dėka išvengsime nelaimingų atsitikimų gatvėje ir keliuose.

Autorius:
Nijolė Ragauskienė

Nuotraukos:
Nijolė Ragauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas