Ekologijos renginys vaikams: mokėmės saugoti gamtą

  • Paskelbta: 2024-06-17
  • Kategorija: Renginiai

Renginio tikslas buvo supažindinti vaikus su gamtos apsauga ir skatinti juos rūpintis mūsų planeta. Pradėjome skaitant gamtininko, fotografo, rašytojo Selemono Paltanavičiaus knygą „Tie namučiai, namai“. Joje pasakojama apie boružės, slieko, vabalo ir drugelio namus. Ši istorija suteikė puikią progą kalbėti apie tai, kaip svarbu yra saugoti mūsų aplinką.

Pagrindinės diskusijos metu aptarėme, kad viskas, kas mus supa – oras, vanduo, miškai – yra gyvybiškai svarbu ne tik mums, bet ir gyvūnams. Akcentavome, jog turime saugoti ir tausoti gamtą, neteršti jos atliekomis. Dalyviai, Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos priešmokyklinės b grupės, II b ir II c klasių mokiniai, labai aktyviai dalyvavo diskusijoje, dalinosi savo mintimis ir stebino patirtimi.

Vėliau perėjome prie kūrybinės veiklos. Vaikai akvarele liejo drugelių sparnus, o iš tualetinio popieriaus tuščių rulonėlių gamino drugelių kūnus. Ši veikla buvo ne tik linksma, bet ir skatino perdirbimo idėją – parodė, kaip iš paprastų jau nebereikalingų medžiagų galima sukurti gražius ir naudingus dalykus.

Renginio pabaigoje vyko komandinės varžybos ir viktorina apie atliekų rūšiavimą. Vaikai susiskirstė į „Drugelių“ ir „Kiškučių“ komandas, ir lenktyniavo atsakinėdami į klausimus apie rūšiavimą. Po to, praktinėje užduotyje, jie rūšiavo įvairias atliekas. Tai buvo puiki galimybė ne tik išmokti ar prisiminti, kaip teisingai rūšiuoti atliekas, bet ir suprasti, kodėl tai svarbu. Vaikai stebino ir džiugino savo žiniomis.

Renginio pabaigoje vaikai reflektavo apie tai, kas jiems labiausiai patiko ir ką naujo sužinojo. Vieni pabrėžė, kad jiems patiko klausytis skaitomos knygos, kitiems labiau patiko viktorina ir atliekų rūšiavimas, o dar kiti džiaugėsi išmokę pasigaminti drugelius.

Šis renginys parodė, kad vaikai yra smalsūs ir entuziastingai mokosi saugoti gamtą. Labai svarbu tęsti tokias iniciatyvas, kad mūsų vaikai nuo mažens suprastų, kaip svarbu yra saugoti ir tausoti mūsų aplinką.

Zina Černovienė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukų aut. Nijolė Pilac

Autorius:
Zina Černovienė

Nuotraukos:
Nijolė Pilac

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas