Nuotykiai su „Penelape Pasaulio Krašte“ Zarasų bibliotekoje

  • Paskelbta: 2024-09-17
  • Kategorija: Renginiai

Renginyje dalyvavo knygos autorė Eglė Ratkelytė-Bylienė, ją išleidusios leidyklos „Žalias kalnas“ vadovė, rašytoja Daiva Čepauskaitė, bei knygos autorės bičiulis ir susitikimo iniciatorius Vytautas Eidėjus.

Knyga pasakoja apie Penelapės kelionę į Pasaulio Kraštą, kur ji sutinka įvairius draugus – Barsuką, Vilką, Kiškį, Ūdrą ir Ežiuką – kurie padeda jai surasti teisingą kryptį. Renginyje dalyvavo Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos I c ir II d klasių moksleiviai. Daiva Čepauskaitė vaikų paklausė, ar jiems patinka keliauti ir kur jie buvo šią vasarą. Vaikai su entuziazmu dalijosi savo kelionių įspūdžiais, vardindami aplankytas šalis ir vietoves.

Knygos autorė Eglė atskleidė, kad istorija gimė jos pačios kelionėje į Zakopanę, kur ji kasdien užsirašydavo kilusias idėjas. Vytautas Eidėjus prisipažino, jog perskaitęs knygą, pats užsimanė keliauti, ir pasidalino istorija apie tai, kaip susikrovė seną tėčio kuprinę, kviesdamas vaikus patikrinti, ar jis tinkamai pasiruošė kelionei. Vaikai entuziastingai dalyvavo, apžiūrėdami ir išvardindami daiktus išimtus iš kuprinės. Vardino Vytauto pamirštus įsidėti daiktus, kurie kelionėje būtų reikalingi.

Kūrybinėse dirbtuvėse vaikai gamino knygos veikėjų iliustracijų ženkliukus, rašė laiškus artimiesiems ant skirtukų-atvirlaiškių bei diskutavo, kas tinka gaminamam patiekalui ir ko ten neturėtų būti, pavyzdžiui, lego kaladėlės.

Eglė Ratkelytė-Bylienė pasidalijo, jog piešimas tapo jos pomėgiu nes studijuojant gamtos mokslus tekdavo daug piešti. Ji taip pat mėgsta keramiką ir fotografiją, o galbūt netgi sulauksime „Penelapė Pasaulio Krašte“ tęsinio. Autorė džiaugėsi ir dėkojo savo draugams už visokeriopą palaikymą ir draugystę.

Autorius:
Zina Černovienė

Nuotraukos:
Nuotraukos I. Dumbravienės ir N. Pilac

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas