Pasitinkam rugsėjį

  • Paskelbta: 2024-09-06
  • Kategorija: Renginiai

Išlydėjęs vasarą rugsėjis
Beldžiasi į dar šiltas duris,
Sako: ,,Aš esu rudens nešėjas,
O tu, vaike, būki mokinys! “

Paslapčių aplinkui milijonai,
Kas padės įminti šias mįsles?
Į pasaulio pažinties kelionę
Mokytojai mokinius nuves.

Ramutė Skučaitė

Įkvėpti vasaros įspūdžių į Zarasų “Santarvės” mokyklos kiemą susirinko gausus mokinių ir jų tėvelių  būrys. Mokslo ir žinių šventė prasidėjo  jaudinančiai ir jautriai sugiedant  Tautinę giesmę. Į šventę atvykusius svečius ir visą mokyklos bendruomenę nuoširdžiai pasveikino mokyklos direktorė Daiva Šileikienė. Direktorė palinkėjo, kad įtraukusis ugdymas, atsiveriantis nuo šių mokslo metų mūsų mokykloje būtų sėkmingas visiems vaikams — turintiems skirtingų galių ir negalių, poreikių, gebėjimų, gyvenimo  istorijų. 

Zarasų rajono savivaldybės merė Nijolė Guobienė pakvietė vertinti šalies rūpestį augančia karta, suteikiant galybę siekti žinių, tobulėjimo, dalyvaujant pasirinktose prasmingose veiklose. Visai mokykos bendruomenei palinkėjo naujų įdėjų, įkvėpimo, polėkio ir sparnų svajonėms įgyvendinti. 

Seimo narys Algimantas Dumbrava pasidžiaugė mokytojų rūpestingu ir atsakingų darbu ugdant jaunąją kartą, mokinių tėvelių nuoširdžiu bendradarbivimu. Palinkėjo visiems sveikatos, kantrybės ir sėkmės naujais mokslo metais. 

Utenos apskrities vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Gaigalienė atkreipė dėmesį į tėvelių ir švietimo įstaigų atsakomybę užtikrinant vaiko teisių ir laisvių įgyvendinimą, gynimą ir apsaugą. Mokiniams palinkėjo gražaus bendravimo su bendraamžiais. 

Šventės dalyvių nuotaiką skaidrino ketvirtos klasės mergaičių: Lauros, Paulinos, Lėjos ir Viltės atliekamos  nuotaikingos dainos (vadovė Diana Skvarčinskaitė). Pirmuosius į klases mokyklos skambutis pakvietė priešmokyklinių grupių vaikus. Šiais mokslo metais tris priešmokyklinio ugdymo grupes lankys 58 mokinukai. 

Į tris antrasias klases išskubėjo per 70 mokinių. Nuo jų neatsiliko į trečiasias  klases susirinkę 67 mokiniai. Vyriausieji mokyklos 86 mokiniai – ketvirtokai, lydimi auklėtojų, drąsiai ir su pasitikėjimu  išsiskirstė į keturias klases. 

Žengti į naują klasę nekantravo 71 pirmokėlis. Jauniausių mokinių laukė atsakingas siurprizas. Mokykla, dalyvaudama švietimo pažangos programoje “Tūkstantmečio mokykla II”, šią vasarą įrengė jaukią lauko klasę. Garbė dalyvauti lauko klasės atidaryme kartu su rajono mere, mokyklos direktore ir šventės svečiais suteikta pirmų klasių mokiniams. Naujam pastate vaikučių laukė gausios dovanėlės- “Pirmoko krepšeliai”, kuriuos dovanojo Zarasų rajono savivaldybės administracija, Lietuvos Respublikos konstitucijos knygelės, kurias dovanojo Utenos apskrities vaikų teisių apsaugos tarnyba ir Zarasų viešosios bibluotekos vaikų skyriaus laiškai kiekvienam pirmokui. Mokyklos svečiai su dideliu džiaugsmu įteikė dovanas kantriausiems mokyklos mokiniams ir palinkėjo sėkmingos  ir prasmingos kelionės į Žinių šalį.

Autorius:
Nijolė Ragauskienė

Nuotraukos:
Vasilijus Kukanenka

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas