Uodegų paslaptys ir gyvūnų draugystė

  • Paskelbta: 2024-10-04
  • Kategorija: Renginiai

Artėjo Pasaulinė gyvūnų diena, minima spalio 4-ąją – šventojo Pranciškaus, visų gyvų Žemės padarų globėjo, atlaidų diena – nuo 1931 metų primenanti apie gyvūnų svarbą žmonėms. Šiai progai paminėti buvo organizuota literatūros valandėlė „Ar pažįstame juos?“.

Pirmokai susipažino su Lietuvos prozininko, gamtininko, fotografo, aplinkosaugininko, keliautojo ir radijo laidų vedėjo kūriniu „Pati geriausia uodega“. Jie įdėmiai klausėsi bibliotekininkės Zinos, kuri skaitė švelniai komišką istoriją apie meškiuką, pametusį savo uodegą ir net neprisimenantį, kaip ji atrodė. Klausydamiesi ir apžiūrinėdami dailininkės Rasos Joni iliustracijas, vaikai pastebėjo, kokios skirtingos būna gyvūnų uodegos.

Po istorijos aptarimo pirmokai vartė knygeles apie gyvūnus, tokias kaip „Gyvūnai“, „Augintiniai“, „Kas gyvena miške“, „Kas gyvena kaime“, „Jei sliekas būtų paukštis“ (aut. S. Paltanavičius), ir sužinojo, kurie gyvūnai gyvena miške, o kurie – sodybose ar namuose. Pasidaliję į komandas „Triušiukai“ ir „Pandos“, vaikai dalyvavo viktorinoje apie naminius gyvūnus. Atlikdami kūrybinę užduotį piešė savo augintinių portretus, juos papuošdami spalvotais siūlais.

Dalyvaudami veikloje apie gyvūnus moksleiviai ne tik susipažino su literatūros kūriniais, bet ir daugiau sužinojo apie jų išvaizdą, gyvenimo būdus, jų teikiamą naudą žmonėms ir kaip jais rūpintis.

Zina Černovienė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos autorės

Autorius:
Zina Černovienė

Nuotraukos:
autorius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas